17/11/2021

World COPD Day 2021

Dit jaar organiseert Global Initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD) op 17 november opnieuw de World COPD Day.  Het thema van 2021 is “Healthy lungs – never more important”.  Gezien de coronapandemie is dit uiteraard een heel actueel topic.

Je longen gezond houden kan o.a. door roken of luchtvervuiling te vermijden, maar ook door een actieve levensstijl te hanteren of respiratoire revalidatie te volgen indien nodig. 

De eerste World COPD Day werd georganiseerd in 2002 en inmiddels -20 jaar later- is het  een begrip geworden in meer dan 50 landen, ook in België en uiteraard ook in het KEI.

Met een heuse fietsmarathon in de deelnemende zorginstellingen wordt de aandoening en het belang van een deskundig zorgbeleid wereldwijd in de picture gezet. 

Respiratoire revalidatie in het KEI

Dat het KEI deelneemt is bijna een evidentie, want al meer dan 20 jaar biedt het een gespecialiseerd zorgtraject aan voor respiratoire aandoeningen. Deze expertise werd opgebouwd door een multidisciplinair team onder leiding van dokter Kristel De Paepe en bestaat uit o.a. kinesitherapeuten, ergotherapeuten, zorg- en verpleegkundigen, diëtisten, logopedisten en psychologen, etc.

Naast COPD kan je in het KEI ook terecht voor de behandeling van andere longaandoeningen zoals astma, transplantaties, bronchiëctasieën, restrictieve aandoeningen, enz. 

We hebben zowel een gehospitaliseerd als een ambulant traject.

Meer info over respiratoire revalidatie of rookstopbegeleiding: 

consultatie@kei.be of 058 / 22 13 37 (secretariaat dr. De Paepe)