Bezoeker  >  Welkom

Welkom

Aangepaste bezoekregeling.

Bezoekregeling

Elke patiënt kan dagelijks nog steeds bezoek ontvangen op de patiëntenkamer van twee vaste personen gedurende maximaal 1 uur.  De opgegeven namen van de bezoekers kunnen niet wijzigen gedurende het opnameverblijf.

Indien bezoekers afzonderlijk komen, kan er 1 uur per bezoeker toegestaan worden.  Elke bezoeker kan ook slechts één patiënt bezoeken.

Patiënten kunnen met hun bezoek enkel afspreken in de cafetaria op de 5de verdieping.  Bezoekers kunnen de patiënt wel ophalen in de patiëntenkamer.

De cafetaria is enkel toegankelijk voor bezoekers met een geldig Covid Safe Ticket.  Indien de bezoeker dit niet heeft, kan er niets geconsumeerd worden in de cafetaria.

Bezoek is mogelijk:

  • op weekdagen tussen 14 en 19 uur;
  • in het weekend van 10 tot 12 uur en van 14 tot 19 uur.

Merk op dat onderzoeken en behandelingen steeds voorrang hebben op de bezoekmomenten.

Patiënten worden de eerste twee dagen van hun opname in preventieve isolatie gehouden in ieders belang en kunnen gedurende die periode helaas nog geen bezoek ontvangen.  Dit wordt samen met het team infectiepreventie beoordeeld.

Voor patiënten die langdurig werden opgenomen in het verwijzend ziekenhuis, geldt er een isolatie tot en met de 2de negatieve test op dag 5.  Bezoek wordt wel al toegelaten na de eerste negatieve test.

Van bezoekers verwachten wij dat zij

  • de voorbije 14 dagen niet ziek zijn geweest en geen Covid-19-symptomen hebben vertoond én geen contact gehad hebben met besmette patiënten;
  • bij een hoog-risico contact 10 dagen wachten alvorens weer op bezoek te komen;
  • pas na 14 dagen terug op bezoek komen na een besmetting met Covid-19;
  • zich aanmelden aan het onthaal;
  • bij voorkeur een FFP2-mondmasker correct dragen over mond en neus vanaf 6 jaar;
  • hun handen wassen met water en zeep of ontsmetten met handalcohol;
  • een fysieke afstand van 1,5 meter respecteren.

We nemen deze maatregelen om de veiligheid van, onze patiënten en onze medewerkers en artsen te waarborgen.

We willen iedereen oproepen om alle afspraken inzake de bezoekregeling strikt op te volgen, zodat we nadien niet genoodzaakt zouden zijn dit terug te moeten afschaffen.

Merk op dat videobellen met ondersteuning van onze medewerker ook nog steeds mogelijk is.

Alle praktische informatie vindt u hier.

Bedankt voor uw begrip!

Familie en vrienden zijn van harte welkom in het Koningin Elisabeth Instituut te Oostduinkerke (voorlopig geldt de aangepaste bezoekregeling), gelegen tussen Nieuwpoort en Koksijde. Het revalidatieziekenhuis heeft zijn ingang langs de Dewittelaan maar ligt aan het strand parallel met de zee. Komt u op bezoek bij een patiënt en u weet de weg niet, dan helpen wij u graag verder aan het onthaal.

Bezoekuren

U kunt elke dag een bezoek brengen tijdens de bezoekuren (voorlopig geldt de aangepaste bezoekregeling). Andere bezoekuren kunnen slechts uitzonderlijk worden toegestaan.

Weekdagen
14u tot 20u

Weekend en feestdagen
10u tot 12u en 14u tot 20u

Openingsuren cafetaria

De cafetaria in het volledig vernieuwd gebouw op de 5e verdieping is dagelijks toegankelijk (voorlopig geldt de aangepaste bezoekregeling). Het bezoek aan de cafetaria verplicht niet tot consumeren. Er zijn gezelschapsspelen aanwezig, vraag ernaar aan de cafetariamedewerker.

Elke dag (ook feestdagen)
10u tot 17u45