Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1345

In 2018 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1345 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

05/11/2019

Patiëntidentificatie

Het is voor iedereen duidelijk dat het correct identificeren van patiënten essentieel is om de juiste patiënt de juiste diagnose en zorg te kunnen geven. Vergissingen met betrekking tot de identiteit van de patiënt kunnen ernstige gevolgen met zich meebrengen, zowel in de diagnostische, als in de behandelingsfase van een zorgtraject.

21/10/2019

Hou griep uit je team!

Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.

17/10/2019

Kom op tegen kanker

Vandaag dragen wij in het KEI ook het gele lintje in de strijd tegen kanker. Deze gele lintjes zijn het symbool van solidariteit voor mensen die in aanraking komen of ooit gekomen zijn met kanker.

30/09/2019

Parkeerreglement gebruik parking KEI

Wij lichten u hierbij graag even het parkeerreglement van KEI toe.

13/09/2019

Vlaamse patiëntenpeiling van 23-09-2019 t.e.m. 03-11-2019

Het Kei neemt dit jaar terug deel aan de Vlaamse Patiëntenpeiling zodat we de ervaringen van de patiënten tijdens hun ziekenhuisverblijf kunnen meten.

25/06/2019

Jaarverslag 2018

We wensen u veel leesplezier in het jaarverslag 2018. In dit verslag vindt u een overzicht van wat er in 2018 in het KEI is gebeurd.