Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1324

In 2023 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1324 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

09/07/2024

Dagelijkse menukaart

Lunchen in het KEI voor 12 euro en gratis bediening met de glimlach! Kijk hier welke gezonde maaltijd je wenst te nemen en reserveer je lunch vóór 9u30. Betalen doe je met de bankkaart aan het onthaal. Bekijk de menu's voor de komende twee weken. Smakelijk 😋

08/07/2024

Kunst in KEI

Onder het motto KUNST in beweging! roept het Koningin Elisabeth Instituut lokale kunstenaars op om hun werk(en) tentoon te stellen in de onthaalruimte van het revalidatieziekenhuis. De abstracte kunstwerken van Leenscreations zijn deze zomer te zien in het KEI. Geometrische vormen en felle kleuren geven de creaties van Leen Clybouw een eigen 'gezicht'.

24/06/2024

Jaarverslag 2023

📈 Hoogtepunten uit het jaarverslag 2023: ✔ Een significante stijging in patiëntentevredenheid met een gemiddelde score van 9.2/10 🌟 ✔ De introductie van nieuwe, geavanceerde medische technologieën voor betere diagnoses en behandelingen 🏥 ✔ Zorg dragen voor onze medewerkers 👩‍⚕️👨‍⚕️ ✔ Succesvolle samenwerking met UZ Gent en UZ Leuven 🤝 Kijk het Jaarverslag 2023 in.

17/06/2024

Reva 1 - cardio-pulmonaire revalidatie

Op Reva 1 streven we naar het herwinnen van de autonomie bij cardiale of respiratoire aandoeningen om tevens de winst van de revalidatie thuis te kunnen verderzetten. Zorg stopt immers niet bij het ontslag.

27/05/2024

Reva 2 - complexe orthopedie

Op Reva 2 bieden wij hoogstaande, gespecialiseerde zorg voor complexe orthopedische aandoeningen. Onze expertise strekt zich uit over een breed scala aan behandelingen en zorgmethoden.

13/05/2024

Sportrevalidatie

Vanaf 1 juli 2024 bieden wij naast de huidige ambulante revalidatie nu ook specifieke sportrevalidatie aan.