Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1224

In 2022 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1224 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

24/03/2023

Mondmaskerplicht

Vanaf maandag 27-03-2023 hoeven ambulante patiënten geen mondmasker meer te dragen, doch dit wordt wel nog sterk aangeraden. Voel je je veiliger met een mondmasker, aarzel dan ook niet om er eentje te dragen. Voel je je niet lekker, ben je ziek of vertoef je in quarantaine? Kom dan niet naar ons ziekenhuis. Kom je op bezoek bij een patiënt? Zij zijn het meest kwetsbaar en voor hen houden onze zorgverleners het mondmasker voorlopig aan. We raden je aan om dat in het belang van je naaste ook te doen.

09/02/2023

Nieuwe charter ‘Veilig melden van incidenten’

Het comité kwaliteit en patiëntveiligheid hernieuwde het charter ‘Veilig melden van incidenten’. Het is van uiterst belang dat onze medewerkers, artsen, patiënten en naasten incidenten kunnen melden zonder angst en met het doel om de zorg veiliger te maken. Wist je dat onze patiënten en hun naasten ook een incidentmelding kunt maken?

31/01/2023

VIKZ externe audit

We ontvingen zonet de resultaten van de externe audit patiëntidentificatie en handhygiëne van het VIKZ (Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg). Het KEI behaalt de maximumscore van 100% voor de aanwezigheid en correctheid van de identificatiebandjes. Voor de handhygiëne van onze medewerkers en artsen zijn we 11% gestegen en behoren we tot het gemiddelde van de Vlaamse ziekenhuizen. In het KEI ben je in goede handen!

21/01/2023

Nieuwjaarsreceptie 2023

Op de foto, ons volledig directieteam, vlnr Dr. Leen Pollet, hoofdarts, medisch directeur Mr. Nathan Cardoen, directeur zorg & revalidatie Mw. Sabine De Brabant, algemeen directeur Mw. Lien Van Ongevalle, financieel & operationeel directeur

14/01/2023

Weekend therapie

Ons revalidatieteam verzorgt vanaf vandaag ook therapie in het weekend.

03/01/2023

Rookstopbegeleiding

Iedere roker kan stoppen, ook u! Een rookstopprogramma onder professionele begeleiding verhoogt de kans dat u slaagt in uw opzet.