Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1359

In 2019 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1359 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

15/10/2020

UPDATE - Coronavirus - 15-10-2020 (12 uur) - een overzicht van de actuele toestand

Stijgend aantal besmettingen onder de Belgische bevolking! Helaas is het aantal besmettingen met Covid-19 in België - maar ook wereldwijd – al enige tijd zeer fors aan het toenemen. Ook het aantal ziekenhuisopnames in België o.w.v. het Coronavirus is weer sterk aan het stijgen. Covid-19 blijft dus een zeer gevaarlijk virus, en dat is zeker zo voor de vele kwetsbare patiënten - uw familieleden - die in ons ziekenhuis opgenomen zijn. We willen hen maximaal blijven beschermen. Daarom passen wij onze bezoekregeling aan.

03/09/2020

UPDATE - Coronavirus - 03-09-2020 (15 uur) - een overzicht van de actuele toestand

Dalend aantal besmettingen onder de Belgische bevolking! Gelukkig is het aantal besmettingen met Covid-19 in België geleidelijk aan het afnemen. Ook het aantal ziekenhuisopnames in België o.w.v. het Coronavirus is weer aan het dalen. Omdat we weten hoe belangrijk contact met naasten is, willen we een aantal maatregelen versoepelen. Covid-19 blijft niettemin een zeer gevaarlijk virus, en dat is zeker zo voor de vele kwetsbare patiënten - uw familieleden - die in ons ziekenhuis opgenomen zijn. We willen hen maximaal blijven beschermen en vragen dat u de nieuwe richtlijnen steeds naleeft. Zo vermijden we nieuwe besmettingen.

04/08/2020

Samenwerkingsovereenkomst KEI - Fedris voor preventie lage rugpijn

Lage rugpijn komt steeds vaker voor. Om o.a. de verergering van ervan te voorkomen, ondersteunt Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico’s, medewerkers die een preventief revalidatieprogramma volgen. Het gaat om extra terugbetaling voor een specifiek programma in erkende revalidatiecentra.

27/07/2020

Nieuwe bezoekregeling vanaf 28-07-2020

Stijgend aantal besmettingen onder de Belgische bevolking! Helaas is het aantal besmettingen met Covid-19 in België - maar ook wereldwijd - weer fors aan het toenemen. Ook het aantal ziekenhuisopnames in België o.w.v. het Coronavirus is weer aan het stijgen. Covid-19 blijft dus een zeer gevaarlijk virus, en dat is zeker zo voor de vele kwetsbare patiënten - uw familieleden - die in ons ziekenhuis opgenomen zijn. We willen hen maximaal blijven beschermen. Daarom nemen wij in ieders belang extra maatregelen!

18/07/2020

Update - Coronavirus - 18.07.2020

Het Corona-virus neemt helaas geen vakantie! Wereldwijd en dus ook in België neemt het aantal besmettingen weer sterk toe.