Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1359

In 2019 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1359 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

25/02/2020

OOK HET KEI WAPENT ZICH TEGEN VIRUSSEN ZOALS HET CORONAVIRUS COVID-19 OF DE SEIZOENSGRIEP!

Aan bezoekers vragen we om preventieve maatregelen te nemen

18/02/2020

Vlaamse Patiënten Peiling: meting naar ervaringen van onze patiënten 02/03-12/04

Het KEI wil graag de ervaring van hun patiënten kennen over de zorg tijdens hun ziekenhuisverblijf. Die ervaringen van de patiënt helpen ons immers om onze zorg- en dienstverlening voortdurend te verbeteren.

08/02/2020

Stagecaroussel

Met 88 stagiairs en docenten op de teller mogen wij spreken van een geslaagde stagecaroussel. We wensen de stagiairs alvast veel succes toe in hun verdere opleiding en loopbaan! Hierbij enkele sfeerbeelden van deze fijne dag - 04/02/2020

17/12/2019

Vlaamse Patiënten Peiling: metingen naar ervaringen van onze patiënten

KEI wil graag de ervaring van hun patiënten kennen over de zorg tijdens hun ziekenhuisverblijf. Die ervaringen van de patiënt helpen ons immers om onze zorg- en dienstverlening voortdurend te verbeteren. KEI neemt sinds 2014 twee maal per jaar deel aan de Vlaamse Patiënten Peiling. Met deze vragenlijst, ontwikkeld door het Vlaams Patiëntenplatform, wordt de tevredenheid van opgenomen patiënten gemeten. Verschillende Vlaamse ziekenhuizen nemen deel aan deze meting (binnen VIP²), waardoor vergelijking tussen ziekenhuizen mogelijk wordt. Deze informatie kan u terugvinden op de website www.zorgkwaliteit.be. Eveneens kunt op de website van KEI onder de rubriek kwaliteitsindicatoren gedetailleerde informatie terugvinden m.b.t. deze meting. Tevens vindt u op onze site onder de rubriek patiëntentevredenheid de resultaten van andere metingen betreffende de patiëntentevredenheid.

13/12/2019

Geslaagde editie van 'Kerstsfeer in het KEI' 2019!

Ook dit jaar werd de kerstmarkt in het KEI gesmaakt door heel wat patiënten, familieleden en bezoekers. Er was voor elk wat wils: mooie zelfgemaakte kerststukjes, lekkernijen en achteraf een natje en droogje in de cafetaria.

28/11/2019

Kerstsfeer in het KEI

Verkoop van KEI-gemaakte artikelen en lekkernijen, zeker een bezoekje waard!