Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1224

In 2022 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1224 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

16/05/2023

Infokrant

We hebben een infokrant gemaakt om het KEI en de aanpak van ons ziekenhuis (revalidatiebehandelingen, rugschool) in het bijzonder, voor te stellen aan een heel ruim publiek. Het gratis KEI infokrantje zal verspreid worden in het wekelijkse reclamepakket in volgende gemeenten: Koksijde, De Panne, Middelkerke, Nieuwpoort, Diksmuide en Veurne (incl. deelgemeenten), goed voor een oplage van 42.700 exemplaren. Hou dus zeker je brievenbus in het oog tussen 13 en 19 mei of download het hier.

27/04/2023

Mondmaskerplicht afgeschaft

Het dragen van een mondmasker is niet meer verplicht. Voel je je veiliger met een mondmasker, aarzel dan ook niet om er eentje te dragen. Mogen wij u vragen om, in het belang van de patiënt, een mondmasker te dragen bij één of meerdere symptomen (koorts, niezen, hoesten, keelpijn, enz.).

12/04/2023

Rug- en nekrevalidatie bij KEI

KEI heeft een duurzame samenwerking uitgebouwd met az West omtrent revalidatiebehandelingen. Nek- en rugrevalidatie werd gecentraliseerd bij KEI. Benieuwd hoe het werkt? Lees meer en ontdek de video.

24/03/2023

NIEUW ! Domein Westhoek

Een ideale oplossing voor verblijven van korte en middellange termijn. Als zorgpartner krijg je 10% korting op de basisprijs en 5% korting op een arrangement bij een verblijf in Domein Westhoek vzw. Er is bovendien 2x daags een shuttledienst voorzien. Meer info kan je krijgen bij onze sociale dienst of op de website van Domein Westhoek vzw

09/02/2023

Nieuwe charter ‘Veilig melden van incidenten’

Het comité kwaliteit en patiëntveiligheid hernieuwde het charter ‘Veilig melden van incidenten’. Het is van uiterst belang dat onze medewerkers, artsen, patiënten en naasten incidenten kunnen melden zonder angst en met het doel om de zorg veiliger te maken. Wist je dat onze patiënten en hun naasten ook een incidentmelding kunt maken?

31/01/2023

VIKZ externe audit

We ontvingen zonet de resultaten van de externe audit patiëntidentificatie en handhygiëne van het VIKZ (Vlaams Instituut Kwaliteit van Zorg). Het KEI behaalt de maximumscore van 100% voor de aanwezigheid en correctheid van de identificatiebandjes. Voor de handhygiëne van onze medewerkers en artsen zijn we 11% gestegen en behoren we tot het gemiddelde van de Vlaamse ziekenhuizen. In het KEI ben je in goede handen!