Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1345

In 2018 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1345 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

13/12/2019

Geslaagde editie van 'Kerstsfeer in het KEI' 2019!

Ook dit jaar werd de kerstmarkt in het KEI gesmaakt door heel wat patiënten, familieleden en bezoekers. Er was voor elk wat wils: mooie zelfgemaakte kerststukjes, lekkernijen en achteraf een natje en droogje in de cafetaria.

28/11/2019

Kerstsfeer in het KEI

Verkoop van KEI-gemaakte artikelen en lekkernijen, zeker een bezoekje waard!

20/11/2019

World COPD Day

Vandaag is het 'wereld COPD dag'. COPD is een chronische en langzaam progressieve longziekte die wereldwijd een groot deel van de bevolking treft. Het KEI zet zich 2 decennia lang al in om het pulmonaire zorgaanbod op maat te kunnen ontwikkelen. Binnen de revalidatie is fietsen een belangrijk onderdeel van het motorisch herstel. Vandaar dat we vandaag met alle artsen, medewerkers en patiënten (gehospitaliseerd of ambulant) een fietsmarathon organiseren om naast het sensibiliseren ook een hart onder de riem te steken van alle COPD-patiënten.

18/11/2019

Opstart Kei-traject rug- en nekrevalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) wil, als revalidatieziekenhuis aan zee, een referentie zijn voor revalidatie op maat. Vanuit die invalshoek hebben het az West en het KEI, in het kader van hun duurzame samenwerking, besloten om de revalidatiebehandelingen i.h.k.v. rug- en neklijden te centraliseren in het KEI. Op die manier bundelen beide ziekenhuizen verder de krachten voor patiënten van de regio Westhoek en Westkust.

05/11/2019

Patiëntidentificatie

Het is voor iedereen duidelijk dat het correct identificeren van patiënten essentieel is om de juiste patiënt de juiste diagnose en zorg te kunnen geven. Vergissingen met betrekking tot de identiteit van de patiënt kunnen ernstige gevolgen met zich meebrengen, zowel in de diagnostische, als in de behandelingsfase van een zorgtraject.

21/10/2019

Hou griep uit je team!

Vaccinatie is de beste manier om je tegen griep en vooral de gevolgen ervan te beschermen. Ben je gevaccineerd, dan is de kans dat je griep krijgt veel kleiner. Krijg je toch griep, dan word je met een vaccinatie minder ziek en is de kans op complicaties zoals een longontsteking veel kleiner.