19/05/2020

Update - Coronavirus - 19.05.2020 (15 uur) - een overzicht van de actuele toestand.

Een overzicht van de actuele toestand.

UPDATE - Coronavirus - 19-05-2020 (15 uur) 

Sinds 05-05-2020 zijn de ambulante activiteiten (consultaties, onderzoeken en revalidatie) in het Koningin Elisabeth Instituut geleidelijk weer van start kunnen gaan.

Ondertussen kunnen we reeds werken aan ongeveer 60 % van de capaciteit buiten Corona tijden.  We hopen dit in de toekomst verder te kunnen verhogen.

Om op een veilige manier te kunnen werken in het belang van de patiënten en onze artsen en medewerkers, blijven we diverse voorzorgsmaatregelen hanteren.  Dit betekent o.a. dat we de temperatuur nemen bij registratie aan het onthaal, nazien of u een mondmasker draagt, vragen handhygiëne toe te passen en een checklist overlopen.  Tussen elk patiëntencontact worden de consultatie-, onderzoeks- of therapieruimtes voldoende ontsmet.

Ook al daalt het aantal ziekenhuisopnames en het aantal overlijdens van besmette patiënten, is het gevaar nog steeds niet geweken.  Covid-19 blijft een zeer gevaarlijk virus, en dat is zeker zo voor de vele kwetsbare patiënten die in ons ziekenhuis opgenomen zijn.  Daarom heeft de Nationale Veiligheidsraad beslist om nog geen versoepeling van het bezoekverbod toe te staan. Dit doet men om de opgenomen patiënten maximaal te beschermen.

Ook blijft het verbod van toepassing om opgenomen patiënten op woensdagnamiddag en/of tijdens het weekend (het zgn. therapeutisch verlof) naar huis te laten gaan.

We beseffen dat dit niet makkelijk is. Wij zijn er ons ten volle van bewust dat onze patiënten snakken naar contact met de buitenwereld. En ook dat de families ernaar uitkijken om terug op bezoek te kunnen komen. Maar nu primeert nog steeds de bescherming van de gezondheid van de opgenomen patiënten én zorgverleners.  Ondertussen blijven wij er alles aan te doen om het sociaal contact via andere manieren te realiseren.

Tenslotte blijft de Nationale Veiligheidsraad erop hameren dat de huidige versoepelingen opnieuw ingetrokken kunnen worden, mocht zich een “tweede golf” van besmettingen met Covid-19 voordoen.

Alle praktische informatie vindt u in de rubrieken hieronder.

 

Bedankt voor uw begrip!

Welke bijzondere maatregelen zijn nog steeds van toepassing?
Wat verandert er vanaf dinsdag 5 mei 2020 voor de ambulante activiteit?
Wat met de revalidatie voor wie niet meteen kan opstarten?
Wat met de revalidatie voor opgenomen patiënten?
Hoe kan ik contact houden met wie verblijft in het KEI?
Waarom bezoek bezoek in het ziekenhuis niet kan - brochure voor kinderen.
Wat met het afgeven van attenties en de was?
Hoe proberen we zeer nabij te zijn bij elke opgenomen patiënt?
Wat doen we voor patiënten in hun laatste levensfase?
Zijn er gevallen van besmetting met Covid-19 in het KEI?
Tips om je te beschermen tegen het Coronavirus?