Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1350

In 2018 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1350 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

14/01/2019

Het KEI neemt deel aan Dag van de Zorg op 17 maart!

Op zondag 17 maart 2019 is het de achtste editie van Dag van de Zorg. Ook het Koningin Elisabeth Instituut zal de deuren openzetten om u te laten zien hoe de sector volop in beweging is, hoe het zorgaanbod verandert en welke centrale positie de patiënt of revalidant inneemt.

05/12/2018

Internationale dag van het vrijwilligerswerk 5 december 2018

Wij bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet!

21/11/2018

Gold initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD)

Niet alleen in het KEI maar wereldwijd gaat vandaag het 'Gold initiative for Chronic Obstructive Lung Disease' door. Hierin wordt samengewerkt met artsen, specialisten en officiële instanties wereldwijd, om de ziekte COPD onder de aandacht te brengen en om de preventie en behandeling van deze ziekte te verbeteren.

19/11/2018

Week van de Patiëntveiligheid in KEI: 19 november tot en met 23 november

Tijdens de week van de patiëntveiligheid wordt het nieuwe kwaliteitsbeleid 2018-2022 in de kijker gezet!

14/11/2018

Kerstsfeer in het KEI

Ook dit jaar past het ergoteam uit met een prachtige kerstmarkt waar hedendaagse zelfgemaakte artikelen en allerlei lekkernijen te koop aangeboden worden.

12/11/2018

Kei in het nieuw - Familiedag

Zaterdag 10 november was onze familiedag, waarop alle personeelsleden met familie en vrienden hun werkplek konden bezoeken.