04/08/2020

Samenwerkingsovereenkomst KEI - Fedris voor preventie lage rugpijn

Lage rugpijn komt steeds vaker voor. Om o.a. de verergering van ervan te voorkomen, ondersteunt Fedris, het federaal agentschap voor beroepsrisico’s, medewerkers die een preventief revalidatieprogramma volgen. Het gaat om extra terugbetaling voor een specifiek programma in erkende revalidatiecentra.

Graag delen we u mee dat het KEI vanaf 01-08-20 een samenwerkingsovereenkomst gesloten heeft met Fedris voor de preventie van lage rugpijn.

Dit programma kadert binnen het ambulant KEI-traject Rug- en nekrevalidatie dat in november 2019 boven de doopvont gehouden werd.

Het KEI voldoet hiermee aan alle voorwaarden die het agentschap stelt inzake aanpak, personeelsinzet, infrastructuur en administratieve opvolging. 

Wie meer info zoekt omtrent dit programma van Fedris kan terecht op volgende website: https://fedris.be/nl/slachtoffer/beroepsziekten-privesector/revalidatieprogramma-voor-lage-rugpijn

Hebt u rugklachten, informeer dan bij de arbeidsarts van uw werkgever of u in aanmerking komt voor eventuele terugbetaling van het persoonlijk aandeel van de behandelingen of een verplaatsingsvergoeding.

Voor het opstarten van de revalidatie kan u terecht bij de dienst fysische geneeskunde en revalidatie van het KEI (058-22 13 38) of van onze partners az West Veurne en az Sint-Jan Brugge.  Meer info op onze website www.kei.be