18/11/2019

Opstart Kei-traject rug- en nekrevalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) wil, als revalidatieziekenhuis aan zee, een referentie zijn voor revalidatie op maat. Vanuit die invalshoek hebben het az West en het KEI, in het kader van hun duurzame samenwerking, besloten om de revalidatiebehandelingen i.h.k.v. rug- en neklijden te centraliseren in het KEI. Op die manier bundelen beide ziekenhuizen verder de krachten voor patiënten van de regio Westhoek en Westkust.

Concreet betekent dit dat het KEI op 18 november 2019 haar activiteiten inzake rug- en nekrevalidatie start en dat het az West deze tegen de jaarwisseling 2019-2020 volledig zal stopzetten. Patiënten die reeds een revalidatietraject opgestart waren in het az West kunnen dit verderzetten in het KEI. Dat geldt evenzeer voor patiënten die een reeks van nabehandelingen volgen.

De artsen fysische geneeskunde en revalidatie (dr. Hilde Deldycke en dr. Dirk Vermeersch) blijven verder actief in het az West in Veurne. Consultaties bij deze artsen kunnen dus in beide ziekenhuizen doorgaan. Daarnaast is er in het KEI een actieve samenwerking met de dienst fysische geneeskunde en revalidatie van het AZ Sint-Jan in Brugge en kunnen patiënten in het KEI ook bij dr. Karel Watteyne terecht en vanaf januari 2020 bij dr. Jan De Neve.

De rug- en nekrevalidatie wordt geïntegreerd in de ambulante therapiezaal op de gelijkvloerse verdieping van het KEI. Deze vorm van revalidatie gaat verder dan het behandelen van de lokale pijnklachten. Dankzij een optimale afstemming tussen revalidatiearts, kinesitherapeut, ergotherapeut, psychologe en indien gewenst diëtiste hebben we een compleet en multi-disciplinair revalidatieconcept uitgewerkt dat volledig op maat van de individuele patiënt aangeboden kan worden.

Met dit aangepast rug- en nekprogramma wordt het revalidatie-aanbod van het KEI in ieder geval vervolledigd. Praktische informatie vindt u in de rubriek patiënt