14/12/2017

KEI verdrievoudigt aantal éénpersoonskamers

Bekijk hier de reportage over de 3de fase in de renovatie, gemaakt door Maïté Declerck (student Journalistiek - Artevelde Gent).

Bekijk hier de reportage over de 3de fase in de renovatie, gemaakt door Maïté Declerck (student Journalistiek - Artevelde Gent)

Met de renovatie van het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) speelt het revalidatieziekenhuis in op de vraag naar meer éénpersoonskamers. We breiden met de gerenoveerde vleugel uit van 23 naar 65 éénpersoonskamers. Dat is bijna een verdrievoudiging.

Op 19 en 21 december 2017 vindt de patiëntenverhuis plaats van Reva 4 en Reva 3 naar de vernieuwde vleugel.


Het KEI blaast dit jaar 60 kaarsjes uit en dit valt samen met het einde van een grondige facelift die ondertussen al zes jaar duurt.

Het instituut is een revalidatieziekenhuis dat gespecialiseerde behandelingen en revalidatie aanbiedt na ziekte, ongeval of een operatie. In de vernieuwde éénpersoonskamers benadrukken we de unieke locatie met zicht op zee.

Ann Soquet, directeur patiëntenzorg: “Het aantal bedden blijft het zelfde, dat hebben we kunnen behouden in de renovatie fases. Het voordeel in de definitieve fase is dat het ziekenhuis naar 65 éénpersoonskamers en 50 tweepersoonskamers gaat.” Het ziekenhuis beschikt over een opname capaciteit van 165 bedden. Reva 3 en Reva 4 verhuizen eind december al naar de gerenoveerde vleugel, in januari 2018 volgen Reva 1 en Reva 2.


De infrastructuur van een ziekenhuis gaat gemiddeld 20 tot 30 jaar mee. De eerste reconversie dateert van eind jaren ’80. Het ziekenhuis was in 2011 dringend toe aan een nieuwe renovatie. Het gebouw had een verouderde infrastructuur met nog veel meerpersoonskamers. Met de tweede verbouwing zetten we in op uitsluitend één- en tweepersoonskamers, meer comfort en individueel sanitair.

De werken zijn in de loop van de zes jaar onderverdeeld in drie fases.

Dirk Jonckheere, hoofd technische dienst en preventieadviseur: "Er is een tijdelijk gebouw van 3000 m² bijgekomen waarin we in drie fases mensen konden onderbrengen. Eerst ging het om de keuken en cafetaria, daarna de volledige verpleegeenheid en in fase drie wordt dat een volledige locatie waar dokters en therapieën in worden ondergebracht."


Het kostenplaatje van de totale renovatie bedraagt net geen 60 miljoen euro. De overheid financiert het project.