Een KEI in revalidatie

Het Koningin Elisabeth Instituut (KEI) te Oostduinkerke evolueerde sinds 1957 van een sanatorium naar een revalidatieziekenhuis en is nog steeds volop in beweging. In deze zorgsetting bieden wij een gespecialiseerde behandeling en revalidatie aan zee.

Het KEI in cijfers

Om samen met u het doel van uw verblijf te bereiken hebben wij een uitgebreid team beschikbaar met geneesheren-specialisten, geneesheren, apotheker, verpleegkundigen, kinesisten, ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, psychologe, maatschappelijk werkers enz.

165

De opnamecapaciteit bestaat uit 165 revalidatiebedden waarvan 60 locomotorisch, 50 neurologisch, 35 psycho-geriatrisch en 20 cardiopulmonair.

1350

In 2018 realiseerde het Koningin Elisabeth Instituut 1350 opnames.

300

Meer dan 300 enthousiaste medewerkers staan momenteel in ons revalidatieziekenhuis voor u klaar!

"Het Koningin Elisabeth Instituut heeft als doelstelling om steeds professionele kwaliteit aan te bieden op alle niveaus. We streven ernaar om die kwaliteit voortdurend te verbeteren en aan te passen aan wensen en noden van de gemeenschap"

Nieuws

Als revalidatieziekenhuis werken wij continu aan verbetering van kwaliteit en zorg waarbij de informatiestroom van en naar onze patiënten en onze bezoekers toe centraal staat. Graag willen wij u zo optimaal en actueel mogelijk informeren over onze activiteiten, nieuws uit de sector, acties en zoveel meer.

18/03/2019

Het KEI blikt heel tevreden terug op een geslaagde editie van Dag van de Zorg

We mochten een groot aantal bezoekers ontvangen en de commentaren waren steeds lovend over het hele traject. Ook de bijzondere aandacht voor de kinderen en de catering werden gesmaakt.

14/03/2019

Week van de diëtist

De week van de diëtist 2019 gaat door van 18 tot 24 maart. De diëtisten in het KEI bieden de bezoekers, patiënten en het personeel een gezond tussendoortje aan op 18, 19 en 21 maart van 14.00 - 15.30 u in de cafetaria. Thema = preventie van het metabool syndroom 

05/03/2019

Zorg aan zet - Avonden van de Zorg

Zorg aan Zet is een groot maatschappelijk debat over de zorg van morgen. De campagne www.zorgaanzet.net wil zoveel mogelijk ideeën en meningen verzamelen: van zorgorganisaties, zorgverleners, patiënten en gebruikers, enz. Wat vindt u belangrijk?

27/02/2019

Vlaamse Patiënten Peiling: meting naar ervaringen van onze patiënten 4/03-14/04

KEI wil graag de ervaring van hun patiënten kennen over de zorg tijdens hun ziekenhuisverblijf. Die ervaringen van de patiënt helpen ons immers om onze zorg- en dienstverlening voortdurend te verbeteren.

05/12/2018

Internationale dag van het vrijwilligerswerk 5 december 2018

Wij bedanken onze vrijwilligers voor hun inzet!

21/11/2018

Gold initiative for Chronic Obstructive Lung Disease (GOLD)

Niet alleen in het KEI maar wereldwijd gaat vandaag het 'Gold initiative for Chronic Obstructive Lung Disease' door. Hierin wordt samengewerkt met artsen, specialisten en officiële instanties wereldwijd, om de ziekte COPD onder de aandacht te brengen en om de preventie en behandeling van deze ziekte te verbeteren.